Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże... Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
7.02.2013
Zapiekane bagietki z pieczarkami i szynką lub kurczakiem
Często w weekendy robię zapiekanki, jako alternatywę dla kanapek.
Potrzebujemy:
* podłużne bułki lub pokrojona długa bagietka
* masło
* pieczarki
* szynka lub kawałki ugotowanej w bulionie piersi z kurczaka w kawałkach
* tarty ser żółty (używam light)
Przekrojone wzdłuż bułki smarujemy masłem, rozkładamy na nich pokrojone w kostkę szynkę oraz pieczarki, obficie posypujemy tartym serem, a następnie zapiekamy w piekarniku w 180st przez 15m. Szybko, a jak smacznie.
Czasem zastępuję szynkę ugotowanymi wcześniej w bulionie kawałkami piersi z kurczaka, które posypuję zwykle mieszanką ziołową do mięs.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz