Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże... Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
10.10.2012
Barszcz czerwony z warzywami
\
Potrzebujesz:
litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
4 buraki
mrożona fasolka szparagowa oraz groszek (ilość wedle uznania)
kawałki czrwonej papryki
listek laurowy
sól, pieprz
Buraki wyszorowałam, ugotowałam w łupinkach i odcedziłam. Następnie obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
Zagotowałam wodę z bulionem warzywnym, po czym dodałam fasolkę szparogową i groszek. Dla wzmocnienia smaku dodałam kilka kawałków czerwonej papryki. Dorzuciłam też listek laurowy i przyprawy. Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam jeszcze kwadrans.
Następnie dodałam starte buraki, przyprawiłam i gotowałam jeszcze kilka minut. Podałam z uszkami z mięsem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
you are invited to follow my blog
OdpowiedzUsuń