Potrzebujesz:
* 200-250g filetu z piersi indyka
* 20dag kaszy grycznej
* 3-4 średnie marchewki
* puszka zielonego groszku
* 150g pieczarek
* 500ml bulionu grzybowego
* 150ml śmietany 18%
* łyżka mąki
* dwie łyżki masła
* przyprawy: tymianek, oregano
Kaszę
ugotowałam w osolonym wrzątku, a mięso pokroiłam w dość dużą kostkę i
ugotowałam w bulionie grzybowym.
Marchewki i pieczarki obrałam i
pokroiłam dość drobno, a następnie udusiłam na maśle dodając pod koniec
groszek. Następnie przełożyłam je do bulionu z mięsem.
Mąkę rozrobiłam
ze śmietaną i dobrze wymieszałam, by nie było grudek. Zahartowałam
gorącym bulionem, a następnie dolałm ją do wywaru z mięsem. Powstały w
ten sposób sos doprawiłam do smaku przyprawami. Oczywiście mięso można
usmażyć zamiast gotować. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz