Potrzebujesz:
* kilka garści suszonych śliwek
* 1-2 filety drobiowe z piersi
* 20-25 dag pieczarek
* łyżka masła
* mąka do zagęszczenia śmietany
* 100ml śmietany
* bulion z kostki mięsnej lub grzybowej
* przyprawy: tymianek i biały pieprz
Śliwki zalewam wrzątkiem i namaczam w tej wodzie przez ok. 2godz. Mięso pokrojone w kostkę gotuję w bulionie. Pieczarki obieram i kroję w półplasterki, a następnie duszę na maśle. Mieszam mięso z pieczarkami, a następnie dodaję śliwki wraz z częścią wody, w której były namaczane. Następnie dolewam śmietanę rozmieszaną z mąką. Gotuję na średnim ogniu, doprawiając tymiankiem i białym pieprzem. Podaję z ryżem.
Oczywiście mięso można usmażyć
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz