Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże... Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
4.09.2012
Batoniki z płatków owsianych i brązowego cukru
Przepis mam dzięki uprzejmości Esszu
Potrzebujemy:
* 25 dag płatków owsianych,
* 20 dag masła,
* 15 dag brązowego cukru
Mieszamy płatki z cukrem i dodajemy rozpuszczone letnie masło. Nnastępnie masę wykładamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ugniatami i pieczemy w wysokiej temperaturze ok. 190 -200 stopni przez 20-30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika nalezy je pokroić - ja wybrałam formę prostokątów. Powstała więc pyszna domowa alternatywa dla popularnych dietetycznych batoników.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz