Nie podaję ilości składników, bo zależy to od ilości i wielkości papryk.
* kolorowe papryki
* fasolka szparagowa ugotowana
* pieczarki pokrojone na małe kawałki
* masło do duszenia pieczarek i wysmarowania naczynia żaroodpornego (używam light)
* pieprz i sól
* ser żółty tarty (używam light)
Papryki umyłam, przekroiłam i wydrążyłam z nich gniazda nasienne. Połówki papryk można lekko posolić i odstawić na kilka minut.
W
tym czasie fasolkę szparagową umyłam, pokroiłam na małe kawałki i
obgotowałam w osolonym wrzątku. Pieczarki obrałam i również pokroiłam na
dość małe kawałki i udusiłam na maśle.
Wymieszałam razem warzywa i
doprawiłam solą i pieprzem. Napełniłam połówki papryk tak powstałym
farszem i posypałam tartym serem.
Ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiekałam w temp. 200st przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz