Zainspirowała mnie propozycja z jakiejś gazety, natomiast wykonałam
trochę inaczej, zwłaszcza poprzez użycie szprycy do dekoracji.
Potrzebne są:
* 4 szklanki kaszy manny
* 10 dag wiórków kokosowych
* 2 łyżeczki cynamonu
* 2 opakowania cukru waniliowego
* 6 łyżeczek proszku do pieczenia
* 2 szklanki mleka
* 40 dag masła
Kaszę, wiórki, cynamon, cukier waniliowy i proszek do pieczenia
dokładnie wymieszałam w misce. Następnie dodałam miękkie masło i mleko, a
potem wyrobiłam ciasto.
Tak powstałą masą wypełniałam szprycę do ciastek zmieniając kształt
pierścienia - w ten sposób wycisnęłam na papier do pieczenia różne
kształty.
Piekłam je w piekarniku w temp. 180 st przez 35 minut. Ciasteczka są
pyszną, kruchą i lekką przekąską - nie zawierają żadnej dodatkowej masy.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz