Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże... Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
9.08.2012
Omlet z fasolką i paprykami
Potrzebne są:
* fasolka szparagowa (miałam już ugotowaną w słoiku dzięki mojej mamie :) )
* 2 jajka
* kolorowa papryka (żółta, zielona i czerwona)
* garść startego sera żółtego
* sól
* odrobina oliwy lub masła
Fasolkę odcedziłam i drobno pokroiłam. Z papryk odkroiłam po kawałku, dokładnie oczyszczając z gniazd nasiennych i również drobno je pokroiłam.
Jajka roztrzepałam z solą na puszystą masę, zalałam nią warzywa i dodałam starty żółty ser.
Smażyłam na małym ogniu przez ok. 10m. Gdy jajka zaczną się ścinać, dobrze jest podważyć omlet od dna tak, by rzadka masa spłynęła pod spód. Smażę, aż jajka się całkowicie zetną, a spód mocno zarumieni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz