Potrzebujemy:
* 250g kolorowego makaronu np. conchligiette (muszelki) lub route (przypomina koło rowerowe)
* 200g szynki
* pół puszki kukurydzy
* pół puszki czerwonej fasoli
* ogórek (ja używam połowę długiego)
* sól, pieprz, bazylia, szczypiorek
Makaron
gotuję, a w tym czasie kroję szynkę w kostkę lub słupki, a ogórek w
półplasterki. Dodaję odsączoną fasolę i kukurydzę. Doprawiam solą i
pieprzem, a także dodaję zioła.
Po dokładnym wymieszaniu dodaję jogurt
naturalny. Oczywiście jak najbardziej można dodać majonez.
Ja
lubie tę sałatkę również na ciepło bez jogurtu, nawet pomimo ogórka.
Świetnie sprawdza się makaron route szczególnie od strony wizualnej, gdy składniki powpadają pomiędzy "szprychy"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz