Zainspirował mnie przepis z gazety, ale stworzyłam własną wersję tego pomysłu
Dla 2-3 osób potrzebujemy:
* 100-120 g ryżu
* 200-250 g filetu z łososia
* cytryna / sok z cytryny
* 120 g pomidorków koktajlowych
* 300 ml soku pomidorowego/passaty
* 250 ml bulionu warzywnego
* zioła prowansalskie
Ryż gotowałam w osolonym wrzątku.W tym czasie filety łososia pokroiłam w kostkę i
skropiłam sokiem z cytryny. Pomidory zaś przekroiłam na połówki.
Rybę
podlałam sokiem pomidorowym i bulionem. Po doprowadzeniu do wrzenia,
gotowałam jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Następnie dodałam pomidory i
doprawiłam ziołami prowansalskimi. Podałam z ryżem i brokułami
ugotowanymi na parze. Szybkie i smaczne danie.
Świetny pomysł z łososiem ! wygląda pysznie ;) zapraszam do mnie ;)
OdpowiedzUsuń