Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże...
Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
27.05.2013
Roladki drobiowe z suszonymi śliwkami
1podwójna pierś z kurczaka
sól i pieprz do smaku
10suszonych śliwek
4 plasterkisera
oliwa do wysmarowania roladek
przyprawa do kurczaka lub ziołowa mieszanka do mięs
Pierś z kurczaka pokroiłam na 4 części, delikatnie rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem.
Następnie na każdym kawałku mięsa ułożyłam kilka śliwek i przykryłam plasterkiem żółtego sera.
Zwinęłam w roladki, posmarowałam je delikatnie oliwą i oprószyłam przyprawą/ziołową mieszanką.
Następnie ułożyłam je łączeniem od spodu na dno naczynia żaroodpornego (można też związać nitką lub spiąć wykałaczką).
Roladki piekłam w 180 st przez 25-30 minut.Można też piec w 200st przez kwadrans.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz