Na 2-3 porcje potrzebujemy:
* 150-200g makaronu spaghetti
* 200g pieczarek
* puszka czerwonej fasoli
* 200ml gęstej śmietany
* tarty ser żółty
* natka pietruszki
* przyprawy: bazylia, tymianek (można dodać też szczyptę przyprawy uniwersalnej)
* łyżka masła
* sól i oliwa z oliwek do gotowania makaronu
Makaron
ugotowałam wg przepisu na opakowaniu al dente.
W tym czasie pokrojone w
plasterki pieczarki udusiłam na masełku wraz z odcedzoną czerwoną
fasolą.
Gdy wytworzyły swój naturalny sok, dolałam do nich śmietanę i
dodałam ser. Po wymieszaniu, podgotowałam chwilę na małym ogniu, po czym
doprawiłam i dodałam do sosu odcedzony makaron.
Całość wymieszałam i
posypałam natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz