Zainspirował mnie przepis z gazety, ale stworzyłam własną wersję tego pomysłu.
Na 2-3 osoby:
100-120 g ryżu
200-250 g filetu z łososia
cytryna / sok z cytryny
120 g pomidorków koktajlowych
300 ml soku pomidorowego
250 ml bulionu warzywnego
zioła prowansalskie
Ryż
 ugotowałam, a w tym czasie filety łososia pokroiłam w kostkę i 
skropiłam sokiem z cytryny. Pomidory zaś przekroiłam na połówki.
Rybę
 podlałam sokiem pomidorowym i bulionem. Po doprowadzeniu do wrzenia, 
gotowałam jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Następnie dodałam pomidory i 
doprawiłam ziołami prowansalskimi. Podałam z ryżem i brokułami 
ugotowanymi na parze. Szybkie i smaczne danie.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz