Ostatnio wymyśliłam takie danie z gotowanego mięsa, do którego wykonania potrzebujesz (dla dwóch osób):
* 2 filety z piersi kurczaka
* bulion do mięs z kostki
* 2-3 łyżki masła
* tymianek,estragon i natka pietruszki
* brązowy ryż
Ryż gotuję w ten sposób - ilość odpowiadającą zawartości szklanki
zalewam dwiema szklankami wody. Gotując, zmniejszam w trakcie ogień i
mieszam co jakiś czas, aż woda wyparuje.
Mięso oczyściłam z
żyłek itp, a następnie pokroiłam w dość sporą kostkę i ugotowałam w
bulionie. Następnie w rondelku rozpuściłam masło, a w trakcie tego
procesu dosypałam przyprawy. Zdjęłam z ognia i dorzuciłam mięso z
kurczaka, dokładnie w tym ziołowym masełku go obtaczając.
Podałam z ugotowanymi na parze brokułami. Pychota, polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz