Potrzebujemy:
250g dowolnego makaronu
20 dag pieczarek
20 dag dowolnej wędliny lub resztki pieczeni
szklanka bulionu
1/2 szklanki śmietany
3 łyżki masła
łyżka mąki
2 jajka
tarty ser żółty
bazylia
odrobina vegety/ pieprz i sól
Makaron
 po ugotowaniu - odcedziłam, zas pieczarki po oczyszczeniu pokroiłam w 
plasterki i udusiłam na łyżce masła. Wędlinę pokroiłam w kostkę. Do 
pieczarek dodałam łyżkę mąki i rozprowadziłam bulionem. Dokładnie 
wymieszałam. Gotowałam do zgęstnienia (ok. 10m.) Następnie dodałam dwa 
jajka roztrzepane ze śmietaną i przyprawiłam bazylią i odrobiną vegety.
Włożyłam
 połowę makaronu do naczynia żaroodpornego,a następnie wędlinę, którą 
przykryłam resztą makaronu. Polałam sosem, po czym zapiekałam przez 
30m. w piekarniku nagrzanym do 180st. 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz