2 filety z piersi kurczaka
100-150g twarożku wiejskiego - miał być serek ricotta, ale akurat nie miałam, a twarożek świetnie się sprawdził
80g świeżego szpinaku
jajko + odrobina vegety
płatki kukurydziane
zioła prowansalskie
Mięso  opłukałam i oczyściłam, pozbawiając tłuściejszych kawałków, a następnie  delikatnie rozbiłam tłuczkiem. Potem przygotowałam farsz: twarożek  zmieszałam ze szpinakiem i doprawiłam ziołami prowansalskimi. Następnie  położyłam na filetach, które zwinęłam w roladki.
Do panierki  wykorzystałam płatki kukurydziane, ponieważ nie miałam bułki tartej -  świetnie smakowało! Oczywiście uprzednio zanurzyłam roladki w  roztrzepanym jajku z odrobiną vegety. Piekłam w temp. 200st przez 20m.  na folii aluminiowej pokrytej odrobiną oliwy. Podałam z ryżem, warzywami  ugotowanymi na parze i sosem grzybowym (zagęszczona reszta zupy  grzybowej). Smacznego.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz