Na moim blogu dzielę się tym, co mnie interesuje. Chcę łączyć różnę tematykę, a zwłaszcza kulinaria, fotografię i podróże... Zamieszczane zdjęcia i teksty są mojego autorstwa.
18.01.2012
Moje spaghetti napoli
Na dwie porcje potrzebujesz:
* 200-250g makaronu spaghetti
*100-150ml śmietany 18-22%
*90g przecieru pomidorowego lub 200ml passaty
* tarty ser
* bazylia, tymianek, oregano
* natka pietruszki (opcjonalnie)
* odrobina oliwy i soli do ugotowania makaronu
Makaron gotowałam al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
W tym czasie przecier pomidorowy połączyłam ze śmietaną i podgrzewałam często mieszając. Doprawiłam przyprawami, a potem wymieszałam z odcedzonym makaronem.
Przed podaniem posypałam tartym serem i bazylią. Można na chwilę podgrzać w mikrofalówce, by ser zaczął się rozpuszczać i dopiero posypać ziołami. Na koniec można też dodać odrobinę natki pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz