09.08.2012

Omlet z fasolką i paprykami





Potrzebne są:

* fasolka szparagowa (miałam już ugotowaną w słoiku dzięki mojej mamie :) )
* 2 jajka
* kolorowa papryka (żółta, zielona i czerwona)
* garść startego sera żółtego
* sól
* odrobina oliwy lub masła










Fasolkę odcedziłam i drobno pokroiłam. Z papryk odkroiłam po kawałku, dokładnie oczyszczając z gniazd nasiennych i również drobno je pokroiłam.








Jajka roztrzepałam z solą na puszystą masę, zalałam nią warzywa i dodałam starty żółty ser.




Smażyłam na małym ogniu przez ok. 10m. Gdy jajka zaczną się ścinać, dobrze jest podważyć omlet od dna tak, by rzadka masa spłynęła pod spód. Smażę, aż jajka się całkowicie zetną, a spód mocno zarumieni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz