19.03.2013

Sernik z rumowym aromatem

Kolejna odsłona sernika:

Sernik z rumowym aromatem - przepis z opakowania twarogu sernikowego  Piątnica

1kg twarogu sernikowego
7 jaj
szklanka cukru pudru
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka cukru kryształu
aromat rumowy - 2 , 5 ml (lub małe opakowanie cukru waniliowego)

Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę i łączymy z twarogiem sernikowym.
Do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę i aromat rumowy.
Białka ubijamy z łyżką cukru na puszystą masę i mieszamy delikatnie łyżką z masą sernikową.
Przekładamy na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 70m. w temperaturze 180st.

Naprawdę polecam, wrażenie, gdy podczas degustacji stopniowo uwalnia się ten rumowy smak - bezcenne smile

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz