01.04.2015

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Na 3-4 porcje potrzebujemy:



*  500g mięsa mielonego z indyka
* 500g pieczarek
* 1 jajko
* 1 białko
* sól i pieprz



Najpierw przygotowałam pieczarki - oczyściłam i oddzieliłam trzony od kapeluszy. Następnie lekko posoliłam od wewnętrznej strony, a potem posmarowałam białkiem, aby mięso mielone nie oddzielało się od kapeluszy pieczarek.







Do mięsa mielonego dodałam drobno pokrojone trzony pieczarek i jajko, a potem doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Nadziewałam w ten sposób przygotowanym mięsem kapelusze pieczarek.

Na koniec panierowałam w jajku i bułce tartej. Można smażyc do zrumienienia lub zapiec w piekarniku (200st C- ok. 25m.).









6 komentarzy:

  1. Nadziewałam już różne rzeczy, ale pieczarek jeszcze nie. Wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wyglądają, dobry pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście dla mnie to też nowość wygląda pycha :)

    OdpowiedzUsuń