13.08.2012

Papryki zapiekane z fasolką szparagową i pieczarkami

Nie podaję ilości składników, bo zależy to od ilości i wielkości papryk.





* kolorowe papryki
* fasolka szparagowa ugotowana
* pieczarki pokrojone na małe kawałki
* masło do duszenia pieczarek i wysmarowania naczynia żaroodpornego (używam light)
* pieprz i sól
* ser żółty tarty (używam light)

Papryki umyłam, przekroiłam i wydrążyłam z nich gniazda nasienne. Połówki papryk można lekko posolić i odstawić na kilka minut.
W tym czasie fasolkę szparagową umyłam, pokroiłam na małe kawałki i obgotowałam w osolonym wrzątku. Pieczarki obrałam i również pokroiłam na dość małe kawałki i udusiłam na maśle.
Wymieszałam razem warzywa i doprawiłam solą i pieprzem. Napełniłam połówki papryk tak powstałym farszem i posypałam tartym serem.

Ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiekałam w temp. 200st przez 20 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz