12.12.2012

Cannelloni z ricottą i szpinakiem

Na dwie porcje potrzebujemy:


* 8-10 "rurek" cannelloni
* 250g serka ricotta
* 60-100g świeżego szpinaku
* puszka pomidorów
* tarty ser żółty
* zioła prowansalskie / bazylia


Serek ricotta wymieszałam z umytymi liśćmi szpinaku i masę doprawiłam do smaku ziołami prowansalskimi. Wypełniłam nią surowy makaron.

Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem i ułożyłam w nim cannelloni.


Następnie wyjęłam pomidory z puszki i rozgniotłam, a potem doprawiłam tę masę bazylią. Polałam cannelloni masą pomidorową, a na wierzch posypałam tartym serem.

Przykryłam naczynie folią aluminiową i piekłam przez 35-40m. w temp. 180st

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz