06.08.2014

Roladki drobiowe z pieczarkami i pesto

Ostatnio w ten sposób wykorzystałam resztki produktów w lodówce.

Na 4 porcje potrzebne są:

400 g piersi z kurczaka
4 duże pieczarki
100 g tartego żółtego sera
kilka łyżeczek czerwonego pesto
pieprz i sól/ przyprawa do kurczaka
jajko i bułka tarta do opanierowania

Mięso umyłam, osuszyłam, pocięłam na filety i rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Następnie oprószyłam przyprawą do kurczaka i posmarowałam pesto.







Pieczarki drobno pokroiłam, poddusiłam na masełku i rozłożyłam na posmarowanych pesto filetach, a następnie posypałam tartym serem.

Jajko rozmąciłam i zanurzałam w nim zwinięte roladki, po czym posypałam bułką tartą. Układałam zlepieniem do dołu w naczyniu żaroodpornym i piekłam przez 25 minut w 200st C.








5 komentarzy:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie, muszę wypróbować! :)

    Zapraszam również do siebie: http://scritto-con-la-pasta.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. z pesto jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj
    Nominuje Cię do Liebster Blog Award
    Po szczegóły zapraszam tutaj: http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/12/otrzymaam-nominacje-od-pasja-patki.html

    Pozdrawiam, Gosia

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń