21.05.2013

Gulasz z łososiem i pomidorami

Zainspirował mnie przepis z gazety, ale stworzyłam własną wersję tego pomysłu


Dla 2-3 osób potrzebujemy:

* 100-120 g ryżu
* 200-250 g filetu z łososia
* cytryna / sok z cytryny
* 120 g pomidorków koktajlowych
* 300 ml soku pomidorowego/passaty
* 250 ml bulionu warzywnego
* zioła prowansalskie



Ryż gotowałam w osolonym wrzątku.W  tym czasie filety łososia pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny. Pomidory zaś przekroiłam na połówki.

Rybę podlałam sokiem pomidorowym i bulionem. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotowałam jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Następnie dodałam pomidory i doprawiłam ziołami prowansalskimi. Podałam z ryżem i brokułami ugotowanymi na parze. Szybkie i smaczne danie.

1 komentarz:

  1. Świetny pomysł z łososiem ! wygląda pysznie ;) zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń