06.08.2014

Roladki drobiowe z pieczarkami i pesto

Ostatnio w ten sposób wykorzystałam resztki produktów w lodówce.

Na 4 porcje potrzebne są:

400 g piersi z kurczaka
4 duże pieczarki
100 g tartego żółtego sera
kilka łyżeczek czerwonego pesto
pieprz i sól/ przyprawa do kurczaka
jajko i bułka tarta do opanierowania

Mięso umyłam, osuszyłam, pocięłam na filety i rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Następnie oprószyłam przyprawą do kurczaka i posmarowałam pesto.







Pieczarki drobno pokroiłam, poddusiłam na masełku i rozłożyłam na posmarowanych pesto filetach, a następnie posypałam tartym serem.

Jajko rozmąciłam i zanurzałam w nim zwinięte roladki, po czym posypałam bułką tartą. Układałam zlepieniem do dołu w naczyniu żaroodpornym i piekłam przez 25 minut w 200st C.