27.08.2013

Gulasz z łososiem i pomidorami

Zainspirował mnie przepis z gazety, ale stworzyłam własną wersję tego pomysłu.

Na 2-3 osoby:

100-120 g ryżu
200-250 g filetu z łososia
cytryna / sok z cytryny
120 g pomidorków koktajlowych
300 ml soku pomidorowego
250 ml bulionu warzywnego
zioła prowansalskie

Ryż ugotowałam, a w tym czasie filety łososia pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z cytryny. Pomidory zaś przekroiłam na połówki.
Rybę podlałam sokiem pomidorowym i bulionem. Po doprowadzeniu do wrzenia, gotowałam jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Następnie dodałam pomidory i doprawiłam ziołami prowansalskimi. Podałam z ryżem i brokułami ugotowanymi na parze. Szybkie i smaczne danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz