01.03.2013

Paprykarz

Kanapki nie muszą być nudne. Oprócz wędliny i sera, można je uatrakcyjnić poprzez takie właśnie dodatki. Fajnie jest zastąpić zwykły pasztet, czy paprykarz wersją domową. Wystarczy też dodać jakieś składniki, by ożywić taki gotowy produkt.

Dziś podaję przepis zamieszczony w internecie przez ptychu na:

Paprykarz
 
Potrzebujemy:

    * ryba w sosie pomidorowym 1-2 puszki
    * torebka białego ryżu
    * cebula (ja pomijam)
    * pieprz do smaku

Ryż należy ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Posiekać cebulkę i rozdrobnić solidnie rybę. Wszystko razem dokładnie wymieszać, łącznie z zalewą pomidorową z ryb. Dodać do smaku pieprzu. Często robię taki paprykarz jako alternatywę dla wędliny. Prosty i szybki do wykonania, a bardzo smaczny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz