19.10.2012

Pasta rybno-jajeczna


Kanapki nie muszą być nudne. Oprócz wędliny i sera, można je uatrakcyjnić poprzez takie właśnie dodatki. Fajnie jest zastąpić zwykły pasztet, czy paprykarz wersją domową.

Wystarczy też dodać jakieś składniki, by ożywić taki gotowy produkt.

Potrzebujesz:

* rybkę z puszki w sosie pomidorowym (osobiście lubię w sosie mango z Lidla) razy 3
* 6 jajek ugotowanych na twardo
* sól i pieprz
* natkę pietruszki

Rybę dokładnie rozgniatam widelcem, a następnie dodaję ugotowane jajka pokrojone na ćwiartki i miksuję blenderem na gładką masę.
Doprawiam do smaku i dodaję natkę pietruszki. Można też posypać szczypiorkiem.  Ponownie dokładnie mieszam.

Smacznego smile

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz