12.06.2012

Sałatka brokułowa z makaronem

opakowanie dowolnego makaronu - świetnie sprawdzi się kolorowy
parówki typu frankfurterki
jeden średni brokuł
sól i pieprz
oliwa do gotowania makaronu


Makaron ugotowałam al dente, a brokuł podzieliłam na różyczki. Gotowałam go na parze - należy go równo rozłożyć na półce parowaru bądź w garnku do gotowania na parze nad gorącym bulionem. Powinno wystarczyć ok. 10 minut, ale najlepiej sprawdzić widelcem.
Frankfurterki dzielimy na cztery części, które następnie przedzielamy wzdłuż na połówki, tak by powstały słupki. Dodajemy wraz z brokułem do odcedzonego makaronu.
Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, pamiętając, że nasze składniki podczas gotowania są już lekko doprawione. Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz