18.01.2012

Moje spaghetti napoli


Na dwie porcje potrzebujesz:

* 200-250g makaronu spaghetti
*100-150ml śmietany 18-22%
*90g przecieru pomidorowego lub 200ml passaty
* tarty ser
* bazylia, tymianek, oregano
* natka pietruszki (opcjonalnie)
* odrobina oliwy i soli do ugotowania makaronu






Makaron gotowałam al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.

W tym czasie przecier pomidorowy połączyłam ze śmietaną i podgrzewałam często mieszając. Doprawiłam przyprawami, a potem wymieszałam z odcedzonym makaronem.

Przed podaniem posypałam tartym serem i bazylią. Można na chwilę podgrzać w mikrofalówce, by ser zaczął się rozpuszczać i dopiero posypać ziołami. Na koniec można też dodać odrobinę natki pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz